luni, 8 februarie 2016

Legea PNL-ului pe care îl freacă grija de sănătatea românilor



Politica: aceeași poveste.

Întorși din așa-zisa Lume Liberă (SUA), PNL-iștii au venit cu ideea obligativității administrării de analize/medicamente pe motiv de “prevenție” iar Gâdea și Antena3 cu obligativitatea de administrare de amenințare rusească. Asta după ce și-au făcut poze cu maimuța și le-au pus pe facebook.

Cum se fabrică un drum spre iad cu bune intenții?

Metoda e aceeași: se lasă o problemă nerezolvată sau chiar se fabrică una, după care, obligativitatea  pare justificată. De pildă, se defrișează la ras toate pădurile patriei pentru ca apoi să plătim taxă de poluare și taxă de “împădurire” cu mori de vânt. Se scot vaccinările curente practicate de zeci de ani pentru ca apoi să se reintroducă obligativitatea vaccinării cu sute de vaccinuri. Despre combaterea traficului de droguri nici nu se accepta o discuție măcar, necum dezbatere: Abraham, care era însărcinat atunci cu asta, s-a întors școlit de la cursurile de mentalism cu ideea fixă de a înființa centre de dezintoxicare și a o lăsa mai moale cu eliminarea cauzei care era considerată o cauză pierdută. Apoi au venit și parlamentarii cu legea care dădea voie la etnobotanice (mergea greu drogatul în masă) și, bonus, au apărut păcănelele pe lângă școli și la liber pentru minori. Gorghiu și Nicolăescu, știți că dependența de păcănele este nevindecabilă la fel ca dependența de droguri?

La momentul ăsta, oricine vrea să-și facă analize, pentru orice boală, în cel mai bun caz le primește gratuit pe cele ieftine și le plătește pe cele scumpe. Trei zile, atât ajung banii pentru analize gratuite. Soluția: să le facem analize obligatorii și gratuite!

Pedeapsa: cine nu vrea, să plătească tratamentul când se îmbolnăvește!

Ce înseamnă asta: înseamnă că, în urma analizelor obligatorii, n-ai voie să refuzi tratamentul. Aici e cheia.

Deși, în lume, chiar și la americani, se recomandă apăsat ca pacientului să i se prezinte toate opțiunile dar și efectele adverse (mortale) ale medicamentelor, la noi nu există un protocol care să respecte acest drept al pacientului. La noi, televiziunile fac instructajul pacienților și le recomandă atâta profilaxie câtă comandă sponsorul, de la citostatice cu premeditare până la tăierea profilactică a sânilor. Asta deși, nimeni în lume nu garantează vindecarea!

Annual, în lume, mor milioane de oameni din cauza malpraxisului, infecțiilor intraspitalicești și efectelor adverse ale medicamentelor și ăștia vor să-i oblige pe oameni să beneficieze de “tratament”.
Nu există bine cu forța! Există psihopați care ar face bani din orice.

Găselnița PSD- legea anti-fumat, considerată justificată după ce intenționat au stricat compartimentarea corectă a spațiului închis în fumători/nefumători, care tocmai s-a văzut că țintea un profit:  subvenționarea pastilelor Nicorette și această administrare forțată (a n-a oară) de analize/medicamente care transformă toți românii în pacienți dar, în același timp, direcționează 10% din bugetul de sănătate către o nouă agenție politizată.

E posibil și că statul s-ar putea să se fi săturat de campaniile de presă care au cerut  subvenționarea tuturor tâmpeniilor-a cremelor solare, de pildă, dar și de procesele cu pacienții care și-au cerut dreptul de a primii gratuit medicamente de optzeci de mii de euro/tranșa fără să știm dacă într-adevăr s-a meritat.
În cazul ăsta, politicienii, care au și legea la îndemână, trebuie să oblige presa și Asociațiile de pacienți să-și declare sponsorii! Dacă e binefacere, de ce să nu se știe cine o plătește?

La fel trebuie transparentizate strângerile de fonduri practicate de presă, ONG-uri, fundații  pentru trimiterea la tratamente în străinătate. De pildă, ultima binefacere de la Antena1 era pentru trimiterea unui copil la “vindecare” (atenție!) în Tailanda.

Nu știam că Tailanda e loc de vindecat copii!

Sigur, dacă politicienii ar întreba presa despre sponsorii ascunși, ar fi și ei luați la întrebări în legătură cu același subiect.

Deci, până când nu se transparentizează “sponsorizarea” de orice fel, menghelismul și secătuirea resurselor de stat vor merge înainte cu orice preț material și uman.

Ce înseamnă PREVENŢIE?Adică: În 1992, împreună cu NCI (National Cancer Institute), ACS (American Cancer Society, cea mai bogată instituție “non-profit” din lume după cum spune American Cancer Prevention) a lansat agresiv programul “chemoprevenția” cu scopul de a recruta 16 000 de femei sănătoase care, chipurile, prezentau un “mare risc” de a face cancer la sân, pe care le-a supus unui “tratament”, de probă, timp de 5 ani, cu tamoxifen, un medicament foarte profitabil pentru cei care-l produc și-l comercializează.”  http://anticancerantiteroare.blogspot.ro/2015/04/preventie-varianta-americana-acum-si-in.html

Cu sprijinul unor oameni deosebiti, Paula Herlo, Tudor Chirila, Simona Tache, Av Gabriel Biris, Alex Dima, in perioada 2009-2013 am strans peste 3.500.000 euro, bani cu care am dotat cu aparatura performanta laboratoarele de diagnosticare a cancerului, din spitale si am triplat numarul camerelor sterile din Romania.” http://www.daruiesteviata.ro/daruieste-viata-copiilor-bolnavi-de-cancer/ 

Kamikaze: Biris haituieste saracii cu taxe, dar are off shore in Cipru ca sa evite taxele in Romania http://revistapresei.hotnews.ro/stiri-subiectele_zilei-20704861-kamikaze-biris-haituieste-saracii-taxe-dar-are-off-shore-cipru-evite-taxele-romania.htm

" Pentru derularea programelor în acest an sunt propuse mai multe modificări şi completări, printre care includerea DCI-ului Nicotinum (plasturi transdermici) în lista medicamentelor acordate persoanelor pentru combaterea consumului de tutun şi organizarea de către Ministerul Sănătății a unei proceduri de achiziție publică centralizată pentru procurarea, în anul 2016, a acestora." http://www.romanialibera.ro/special/dezvaluiri/oficial-al-statului--agent-pentru-o-pastila-411121

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu