luni, 23 ianuarie 2017

Cine plătește ŞTIREA?



Uite cum a vândut presa vaccinul împotriva meningitei într-o țară europeană: a fost popularizat la maxim cazul unei fete care ar fi murit de meningită (nu putem fi siguri de informația asta pentru că știm cazul de la noi cu actorul care ar fi murit de gripă porcină!), populația a fost speriată de moarte și îndemnată să se vaccineze; a mers, pentru că oamenii stăteau la coadă la doctor, la farmacie (o sută și ceva de euro costa un vaccin) și, după ce s-au terminat cele 50 000 de doze, s-au revoltat pentru că mai voiau. Odată terminat lotul de vaccinuri, ministrul sănătății a ieșit pentru prima dată să spună că în fond nu e așa de grav, că se face prea mare caz, etc.

Acum, toată lumea se întreabă de ce n-a ieșit ministrul sănătății de la început sau pe parcurs, pe undeva. Şi se-ntreabă, și se-ntreabă și, adevărul e că PRESA se ocupă, mai nou, de sănătatea populației! Sau de îmbolnăvirea și înmormântarea populației!   

Legea transplantului a fost impusă la noi de către Presă.

Mai multă panică, profituri mai mari
Comenzile de vaccin din ultimele luni nu vor creşte decât cu patru miliarde dolari veniturile GSK, companie cu vânzări anuale de 50 miliarde USD, în timp ce profitul producătorului francez Sanofi-Avensis va creşte cu 11%, datorită comenzilor determinate de pandemie. Altă firmă britanică, AstraZeneca, a vândut Guvernului SUA vaccinuri în valoare de 152 milioane USD numai în penultimul trimestru al lui 2009.” http://www.fatanevazutaalumii.ro/2011/03/18-miliarde-profitul-adus-de-virusul.html

Se exercită presiune financiară asupra clinicilor şi asupra medicilor din spitale, pentru a participa la prelevarea de organe. Medicii şi spitalele obţin în prezent recompense financiare de la asigurările medicale şi subvenţii publice.
• Medicii din spitale implicaţi în diagnosticarea morţii cerebrale şi în prelevarea de organe obţin sume fixe de decontare.
• Clinicile de donare primesc diferite sume fixe. În Germania, de exemplu, pentru scoaterea unui organ se plătesc 2.090 euro, la multi-prelevare 3.370 euro, la întreruperea în timpul prelevării 2.090 euro. În Croaţia multi-prelevarea se plăteşte cu 7.000 de euro, în Spania cu 6.000 de euro.
• „Plăţile” efectuate ulterior de primitorii de organe se ridică la nivelul sutelor de mii de euro, iar costurile tratamentelor cu imunosupresive pentru împiedicarea respingerii organelor transplantate aduc industriei farmaceutice câştiguri de miliarde în fiecare an!” http://www.fatanevazutaalumii.ro/2014/08/transplantul-de-organe-o-adevarata.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu