luni, 5 martie 2018

Prevenția, “Descoperire revoluționară”


Vine 8 Martie, profitați!
Am găsit o singură situație cînd se poate vorbi de Prevenție, în adevăratul sens al cuvîntului: detectarea tumorilor maligne în stadiul în care n-au învățat să facă pui. Se extirpă și gata!
În rest, cel puțin pînă acum, Prevenție înseamnă că, indifferent dacă cineva este sau nu bolnav, în așteptarea rezultatului la analize, trebuie să se aștepte că, cel mai probabil, are cancer.
O să mai povestesc, cu timpul, în ce măsură spitalele cu tot personalul afferent dar și adiacent – popi, vrăjitoare și psiho-pu-pu, șarlatani de ocazie – salvează vieți!
Totul, pe lumea asta, se poate demonstra!

Investigation Discovery
Ăsta este celebrul șarlatan, Dr. Paolo Macchiarini, care pretindea că poate să refacă o trahee cu cellule stem.

Întreaga lume medicală i-a suflat în pînze și i-a mîncat din palmă pînă cînd i-au murit toți pacienții. Popularitatea și-a făcut-o cu ajutorul acestei jurnaliste pe care a învîrtit-o pe degete chiar mai bine decît s-o fi priceput ea să prestidigiteze publicul.
Şi la noi în țară s-au strîns bani cu nemiluita pentru “tratamente”, în străinătate, cu cellule stem și alte “descoperiri revoluționare”.
Ce s-o fi ales de banii donați? Dar de pacienți? Justiția?! Parlamentul?!


“Macchiarini told Beyene that the revolutionary surgery was his only chance of survival and persuaded him to agree to the new procedure.” http://www.bbc.com/news/magazine-37311038
 "Descoperirea revoluționară" verificată din mai multe surse:

Deocamdată, tot citostatice și iradiere. Şi binențeles, precocitatea depistării, vaccinuri, unde părerile sunt împărțite dar la noi se prezintă doar o variantă.















  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu