marți, 17 martie 2015

De ce se ocupă Mihaela Geoană cu cancerul?




Pentru că vrea s-ajute “familia”, pentru că femeile sunt ocupate și n-au timp de ele ș.a.m.d.

Prima doamnă a lu’ Geoană a participat la Fresh-Refresh (Realitatea-tv) în calitatea ei de președintă a fundației Renașterea care se ocupă cu informarea femeilor referitor la detectarea cancerului în fază incipientă când se poate trata cu succes iar șansele de supraviețuire pot fi de până la câțiva ani.


Deci, de ce-a venit Mihaela Geoană la televizor? Ei bine, pentru că, mai nou, se vorbește de …prevenție (alta decât aia cu genele), prevenție care înseamnă, atenție!, detectarea cu 1 an înainte a celulelor ce vor deveni canceroase și se face lobby, pe toate posturile media, pentru subvenționarea acestei detectări a cancerului care se duce dincolo de faza cea mai incipientă și ajunge la momentul când e doar un gând!

 
Asta după ce, în SUA, peste 1 milion de femei au fost “tratate” cu chemoterapie, radiații, hormoni, operații inutile etc. de “anormalităti” (probabil chisturi, noduli benigni) care nu erau canceroase și mortale.  

Îți dai seama? Ăștia nici nu știu ce este o tumoră malignă! Sau știu?!

În orice caz, articolul de mai sus, apărut în 2012, a fost redus în presa românească la vreo zece rânduri din care lipsea esențialul, adică următoarele:

-mamografiile n-au prea reușit să surprindă cancerele înainte să se extindă

-1 mil. de femei din SUA au fost tratate de “cancere” care, cel mai probabil, nu le amenința viața fiind niște “anormalități” pe care doctorii americani le-au luat drept cancere

-toate aceste femei au fost supuse operațiilor chirurgicale, radiațiilor, tratamentelor cu hormoni- timp de cel puțin 5 ani- chemoterapiei ( în condițiile în care știm că aceste “tratamente” pot cauza, la rândul lor cancer)




-1/3 din “cancerele” la sân nu necesită tratament

-la momentul ăsta nu se mai poate spune cu certitudine care femei au fost greșit diagnosticate (de-asta nici nu-i dă nimeni în judecată!)

-la 4 mamografii, 3 sunt “supradiagnosticate” adică diagnosticate greșit

- mamografiile, razele X,  pot să mărească riscul de cancer

-multe “cancere” nu sunt mortale

-mamografiile pot să dea greș, e nevoie și de alte teste

-mamografiile pe scară largă n-au făcut decât să dubleze numărul cancerelor depistate în fază incipientă (normal, la câtă supradiagnosticare!) în timp ce cancerele avansate n-au scăzut decât cu 8%

-60% e supradiagnosticare, adică altceva decât cancer în așa-zisul stadiu incipient, în timp ce cancerele “rele” continuă să existe în același ritm

-scăderea mortalității nu se datorează screening-ului ci tratamentelor îmbunătățite, spun doctorii (Mă rog, având în vedere diagnosticarea greșită de unde știm că rata mortalității a scăzut?)

-tehnologia modernă permite diagnosticarea multor “cancere”, mai greu e să se prescrie tratamentul adecvat și să se ia decizia dacă pacientul trebuie sau nu să înceapă tratamentul (se știe că, uneori, tumorile pot avea o evoluție atât de lentă încât să bată speranța de viață pe care o dau “cercetătorii” cu medicamentele lor; că veni vorba: ATENTIE LA MEDICAMENTELE CARE SCAD IMUNITATEA! Dacă vă fac rău, refuzați-le, chiar dacă doctorul se isterizează! Am văzut așa ceva chiar de curând! ATENTIE LA MEDICAMENTE! Citiți prospectele și dacă vă încadrați în cei… doar 1% - cine știe, de fapt, că sunt doar atât?- care prezintă simtomatologia dată de efectele adverse, intrați la idei!)


-statistica arată că incidența cancerelor, pe o perioadă de treizeci de ani, a rămas aceeași sau a crescut foarte puțin (asta în condițiile în care, din cauza supradiagnosticării, nu se știe de fapt căte cazuri reale există)


Așa stau lucrurile în realitate!
În presa noastră, însă, se amenință din ce în ce mai agresiv, cu mamografiile obligatorii și începerea “tratamentului” imediat, fără a se lua în calcul că există cazuri diagnosticate care au evoluat lent, pe un timp mai îndelungat decât speranța de viață pe care o dau acum “specialiștii” iar “previziunile” îngrozitoare despre creșterea “alarmantă” a cazurilor de cancer,  sunt la ordinea zilei în televizor și statul nostru ticălos n-are nimic împotrivă.

“Explozia de cancere” de care vorbea ministrul sănătății Bănicioiu ar fi trebuit să-i dea și lui de gândit, dar nimic!

Uite, de pildă, doar în ultimul timp, am aflat că un journalist a fost diagnosticat greșit, în București, de două ori cu cancer și o dată cu Sida iar Monica Tatoiu a fost mințită de curând că iar are cancer.

O să-i strângem într-o zi pe toți lobby-iștii cancerului într-un pachet ca să-i știe toată lumea și, la un moment dat, să-i numească binefăcători sau criminali!

Ca să știe supraviețuitorii sau urmașii lor cui să mulțumească, dacă se va dovedi că aceste campanii le-au făcut un bine, pe cine să dea în judecată fiindcă le-a făcut rău sau pe cine să ierte dacă vor putea.

O televiziune a început chiar o campanie de aplicat amenzi pentru cei care nu vor să-si facă acel control obligatoriu!

Scârba de stat român în continuare nu vrea să-și apere bruma de cetățeni care i-au mai rămas și să oblige presa să-și declare sponsorii! Probabil pentru că “partenerii” noștri n-ar fi de accord și ne-ar arunca la ruși, cine știe!

În concluzie, d-na Geoană:


- Ce v-a determinat să intrați în această campanie de educare a doamnelor? a întrebat prezentatoarea emisiunii.

- Păi, să vezi, că... familia... femeia care n-are timp de ea …
D-na lui Geoană n-a înțeles întrebarea în spirit, ca să zic așa!
Întrebarea intrinsecă era: Câți bani ai primit Mihaela Geoană în cei 15 ani de când faci campanii "de bine" cu fundația Renașterea și de la cine?


Dacă e de bine, să știe toată lumea!


P.S. Apropo de tratamente mai eficiente: vedem că se fac, de la o vreme, campanii, au fost și procese, pentru ca statul nostru ticălos să aloce bani de tratamente mai bune dar nimeni nu spune dacă aceste organizații ale pacienților sunt sponsorizate de industriile de profil, pe de-o parte, iar pe de alta, dacă pacienții români nu primesc medicamente bune, ce primesc? Lichidări de stoc?

   
http://www.ziare.com/stiri/ancheta/sotia-lui-geoana-a-avut-cancer-timp-de-trei-zile-413345


Uite doar ce a apărut în presa noastră din tot articolul: “Peste un milion de femei din Statele Unite au fost tratate inutil pentru cancer la sân, în ultimii 30 de ani. Descoperirea a fost făcută în urma unui studiu din care a rezultat că mamografiile de rutină pot duce, uneori, la diagnostic eronat.
Specialiştii americani spun că în cazul a sute de mii de femei, tumorile nu ar fi ajuns niciodată la un stadiu avansat.



Printre tratamentele urmate de paciente s-au numărat intervenţii medicale dificile, printre care chirurgie, chimioterapie şi terapie hormonală.

După utilizarea sistematică a mamografiilor, în Statele Unite numărul cancerelor depistate în stadiu incipient s-a dublat, însă rata femeilor diagnosticate cu cancer în stadiu avansat a scăzut cu doar opt la sută, se mai arată în studiul medical.” http://www.realitatea.net/peste-1-milion-de-americance-tratate-inutil-de-cancer-mamar_1059193.html


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu