joi, 25 aprilie 2024

Semne care sugerează că n-ai cancer

Signs that suggest you don’t have Cancer

https://kauveryhospital.com/blog/cancer/10-signs-that-suggest-you-dont-have-cancer/

Semne care sugerează că n-ai cancer

Istoricul stării de sănătate

Boala C provoacă mai multă frică şi anxietate decȋt orice altă boală şi e de ȋnţeles. Asta şi pentru că simptomele variază de la un organ la altul, dar şi funcţie de vȋrstă, gen, stil de viaţă, istoricul medical şi moştenirea genetică a pacientului. De aici şi tendinţa oamenilor de a asocial, ȋn mod eronat, diversele probleme de sănătate cu cancerul. E timpul să punem lucrurile la punct ȋn legătură cu ce ȋnseamnă simptome sau indicii ale acestei boli.

O afecţiune care există multă vreme

Dureri acute sau cronice, tuse, febră uşoară recurentă – pe care le ai de ani de zile şi care nu s-au scimbat prea mult ȋn intensitate, puţin probabil să fie cancer. Prin contrast, cancerul evoluează gradual, condiţia se ȋnrăutăţeşte cu timpul şi ies la suprafaţă o varietate de simptome, cu fiecare stadiu de evoluţie.

Simptome recente şi ipohondrie

Simptome recente

Dacă eşti unul dintre cei care se ȋngrijorează excesiv pentru propria stare de sănătate, atunci eşti ipohondru! O schimbare ȋn starea de sănătate care e relative nouă – a apărut de cȋteva zile şi e prima data cȋnd se manifestă, puţin probabil să fie cancer. Depinde de factorul contributor şi de sistemul imunitar; un system imunitar puternic poate face afecţiunea să dipară repede.

Simptome intermitente

Simptomele care, din cȋnd ȋn cȋnd, vin şi pleacă – puţin probabil să fie cancer. Cancerul are tendinţa de a etala un set constant de simptome, care se ȋnrăutăţesc cu timpul, adăugȋndu-se altele noi, cu timpul.

Totuşi, sunt şi cȋteva excepţii. De exemplu, cei care suferă de cancer intestinal, au tendinţa de-a avea scaune diareice, cu sȋnge, din cȋnd ȋn cȋnd.

Vȋrsta tȋnără

Cancerul, că e la intestine, plămȋni, stomac sau esofag, loveşte ȋn general de la treizeci de ani ȋn sus, iar probabilitatea creşte cu vȋrsta. Rareori dă semne sub această vȋrstă. Totuşi, sunt şi excepţii, cum ar fi cele ale sȋngelui, cancerul testicular şi cel al nodulilor limfatici.

Un nodul dureros

Femeilor li s-a spus adesea că un nodul la sȋn poate fi semn de cancer. Asta a creat o asociere greşită ȋntre noduli şi cancer. Reţineţi, vă rog: nu toţi nodulii sunt maligni şi, ȋn plus, cei maligni nu dor ȋntotdeauna. Nodulul poate avea drept cauză, printre altele, o infecţie. Mergi la doctor să-ţi facă un control amănunţit pentru a identifica despre ce afecţiune e vorba.

Dureri de cap, fără alte simptome

Dacă nu sȋnteţi obişnuit cu migrenele, durerile frecvente de cap pot declanşa frica de tumoră cerebrală. Cu toate astea, probabilitatea de a fi vorba de tumoră cerebrală e foarte scăzută şi ar trebui să consulţi un specialist ca să identifici problema.

Constipaţie, fără alte simptome

Un singur episode de constipaţie, fără febră, diaree, scaune cu sȋnge – puţin probabil să fie cancer. Analizează-ţi diewta, stresul şi nivelul de effort din ultimele 48 de ore şi s-ar putea să ai răspunsul, cauza constipaţiei.

Nu eşti fumător, activ sau pasiv

Deşi fumatul este motivul evident al cancerului de plămȋni, şi cel passive poate provoca schimbări ȋn corp care pot duce, ȋn final, la cancer. Există 14 tipuri de cancer associate cu fumatul. Ȋnsă, dacă n-ai fumat niciodată sau te-ai lăsat de mult şi nici nu eşti expus la fumatul “second-hand”, riscul de a dezvolta boala e mai scăzut decȋt la ceilalţi.

Durerea la sȋn a femeilor

E bine ca femeile să fie precaute, dar un nodul sau o durere la sȋn nu sunt ȋntotdeauna semne de cancer. Consultă-ţi doctorul sau doctorul specialist, care vor identifica problema.

Toate analizele sunt bune

Dacă buletinul medical nu indică nici un motiv de ȋngrijorare (preocupare), probabilitate unui cancer e şi mai scăzută. Asta pentru că, ȋn analizele medicale pot fi detectate mai multe semne ale acestei boli, care sunt greu să-ţi scape.

Concluzii

E bine să fii precaut, să-ţi faci controale medicale frecvente dar, te rog, ȋnvaţă să faci diferenţa ȋntre preocuparea faţă de propria sănătate şi frica sau anxietatea nenecesare. Cancerul nu afectează pe toată lumea la fel, doar un doctor oncolog poate evalua gravitatea situaţiei.

Ȋn acelaşi timp, stresul fără rost, frica şi ȋngrijorarea legate de sănătate poate cauza o mulţime de dezordini somatice care, de la o vreme, pot fi factori declanşatori ai cancerului.”


Hypochondria  https://blog-searchro.blogspot.com/2024/04/hypochondria.html

“Citat prof. Winkler (Centrul de leucemie Münster, Germania): "Dupa patru saptamani de tratament chimio, celulele canceroase nu mai sunt detectabile la microscop. Cu toate acestea, trebuie sa continuam inca cinci luni de teroare intr-un zbor fara vizibilitate " (Spiegel, 1991/47, p.336).”  https://feli-popescu.blogspot.com/2016/01/leucemia-nu-este-o-boala.html

“Pentru fiecare femeie salvata, datorita acestor operatii, alte zece paciente sunt tratate gresit, conform unui studiu britanic, informeaza Daily Mail.”  http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/sanatate/mii-de-femei-operate-inutil-din-cauza-diagnosticului-gresit-681587

“Medic: Înainte aveam un cancer la un nou-născut, o dată la 5 ani, acum avem mai multe cazuri anuale. Întrebat la Medika TV, marţi seară, care sunt cele mai grave cazuri la Spitalul de Copii Marie Curie din Capitală, medicul Cătălin Cârstoveanu a explicat că aproximativ jumătate din copiii internaţi au malformaţi cardiace.”  https://www.g4media.ro/medic-inainte-aveam-un-cancer-la-un-nou-nascut-o-data-la-5-ani-acum-avem-mai-multe-cazuri-anuale.html

16 februarie 2024 – “Anual, la noi în țară, primesc diagnosticul de cancer aproximativ 422 de copii și adolescenți. […] Studiul este bazat pe datele din RNOHP. El acoperă perioada 2010 – 2021, incluzând 5.065 de cazuri raportate. Cele mai frecvente forme de cancer la copii sunt leucemiile/cancerele de sânge (31%), limfoamele (15%) și cancerele ale sistemului nervos central (14%).”  https://www.capital.ro/boala-secolului-in-romania-peste-400-de-copii-sunt-diagnosticati-in-fiecare-an.html

15.02.2024 – “În fiecare an, aproximativ 500 de copii sunt diagnosticați cu diverse forme de cancer în țara noastră, spune Cezar Irimia, preşedintele Federaţiei Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer.”  https://adevarul.ro/stiri-interne/sanatate/presedintele-federatiei-asociatiilor-bolnavilor-de-2340334.html

„Însă fiul meu a reacționat de la prima pastilă înghițită. Atunci când am ajuns la Institutul Clinic Fundeni, șansa lui de supraviețurie era de 10%. După primele săptămâni de tratament, când am ieșit din spital, șansa lui a crescut la 80%”, mărturisește Bianca.”  https://panorama.ro/cancer-pediatric-romania-testare-depistare-precoce/

COVID Vaccine Can Lead to False Positive Mammograms - “A 37-year-old woman developed a new, palpable left supraclavicular lymphadenopathy lump five days after her first dose of the Moderna COVID-19 vaccine in the left arm. On the day of vaccination, the patient was asymptomatic. This is an example of how the vaccine can mimic cancer and swollen lymph nodes.”  https://www.itnonline.com/article/covid-19-vaccine-can-cause-false-positive-cancer-diagnosis



Ştiinţa ridicolă din capul alarmistului climatic

“Din fericire, e uşor să-ţi dai seama de asta, nu trebuie să fii savant. Serios, nu plecaţi nicăieri. Nu urmează cine ştie ce demonstraţii ştiinţifice complexe, nimic greu…”  https://freefrompress.blogspot.com/2024/04/stiinta-ridicola-din-capul-alarmistului.html#more

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu